Foto Challenge

Misschien heb je het al gemerkt maar gisteren is er geen nieuwe foto challenge online gekomen. Ik heb namelijk besloten om te stoppen met de foto challenge 🙁

Allereerst wil ik iedereen bedanken die de afgelopen anderhalf jaar mee heeft gedaan met de foto challenge! Maar ik wil ook graag vertellen waarom ik (voorlopig) stop met de foto challenge, dit heeft namelijk meerdere redenen.

Concurrentie

De eerste reden is namelijk de concurrentie van andere foto challenges. Dit klinkt misschien wat gek, maar er zijn zoveel andere bedrijven die ook een foto challenge of iets vergelijkbaars organiseren dat het gewoon lastig is om deelnemers te vinden voor de Foto27 foto challenge.

Budget

Daarnaast speelt budget ook een rol. Ik ben erg gelukkig met Saal Digital die al die tijd de foto challenge heeft gesponsord en veel mensen heeft blij kunnen maken met een afdruk van hun foto. Maar als ik zie dat mensen reizen, camera’s of andere dure fotogear kunnen winnen, dan kan ik daar niet tegen op. Als je een keus moet maken tussen het winnen van een nieuwe camera of een afdruk van je foto, dan is de keus niet zo heel moeilijk 😉

Sociale Media

Het onder de aandacht brengen van de foto challenge werd ook een steeds grotere uitdaging. Door veranderende algoritmes, verschuiving van kanalen en minder aandacht voor bedrijven(ondanks betaalde content) maakt het lastig om elke maand weer mensen te bereiken en enthousiast te maken voor de foto challenge. Ook alle verschillende facebookgroepen, waar elke vorm van linken/reclame/bedrijfsactiviteit wordt verbannen door de soms overijverige beheerders, maakt het lastig zo niet soms onmogelijk om iets leuks te delen met andere enthousiaste fotografie liefhebbers.

Animo

Al het bovenstaande heeft geleid tot een heel laag animo voor de Foto27 foto challenge waarbij de afgelopen maand (juli) slechts 5 uploads waren. Ik weet dat het de vakantie maanden zijn en er sowieso dus minder mensen actief/online zijn, maar ondanks de promotie op sociale media en via de nieuwsbrief zijn het er wel heel erg weinig.

Conclusie

En dan moet je op een gegeven moment een conclusie trekken. Ga ik nog tijd en energie steken in iets dat elke maand terug komt, maar waar nagenoeg geen deelnemers voor zijn. Ook naar Saal Digital (die best wil sponsoren, maar in ruil daarvoor de exposure wilt) kan en wil ik dit niet verkopen. Vandaar dus mijn besluit om (voorlopig) helemaal te stoppen met de foto challenge en mijn tijd, geld en energie in andere leuke fotografie dingen te steken.

Toekomst

Wat de toekomst gaan brengen weet ik niet, maar ik blijf doorgaan met allerlei zaken op fotografie gebied. Ook zullen vanaf september 2 stagiaires bij Foto27 aan de slag gaan en ik ben al druk met het uitwerken van plannen die ik met hun wil gaan ondernemen. Het geven van fotografie workshops, tips, tools en andere informatie over fotograferen en foto bewerking blijft de core-business van Foto27. Het aanbod en de diversiteit van workshops wil ik uit blijven breiden en zie ook (zeker het afgelopen jaar!) dat de frequentie van het aantal workshop dat gegeven wordt enorm omhoog gegaan is. Wellicht pas er in de toekomst ook weer een foto challenge maar voor nu even niet.

DEELNEMERS NOGMAALS BEDANKT VOOR ALLE MOOIE PLATEN DIE JULLIE HEBBEN GEÜPLOAD DE AFGELOPEN ANDERHALF JAAR

Deze foto challenge is in samenwerking met:

Saal Digital NL Logo Foto Challenge

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2019 Foto27. All rights reserved. 

CONTACT ONS

Heb je een vraag of opmerking? Stuur een bericht en je krijgt zo snel als mogelijk een reactie terug!

Wordt verstuurd

Schrijf je in!

 


 

Iedereen kan leren fotograferen!

Zeker met de tips & tools, inspiratie ideeën en workshops van Foto27. Dus schrijf je in voor de gratis updates en blijf op de hoogte!

Gratis e-book

(Je email adres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden en zeker niet verstrekt aan derden)

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?