Workshop Glazenbol Fotografie Foto27

 
Creatief fotograferen is altijd leuk! Zo probeer ik steeds weer nieuwe dingen te bedenken om dat proces opgang te houden. Deze keer het fotograferen met een Glazenbol. Je hebt vast wel eens ergens een keer een foto voorbij zien komen op social media of internet. Maar wat komt er nu allemaal bij kijken?

 

Natuurlijk een glazenbol

Je hebt natuurlijk een glazenbol nodig, maar wat voor één en waar haal je zo’n ding vandaan? Je zou kunnen kijken op de vele bekende websites uit China, echter raad ik je dat af. Je hebt namelijk een goede kwalitatieve bol nodig. Wat wil zeggen dat hij geen luchtbellen en onzuiverheden mag bevatten. Dit zou voor ons in het nabewerkingsproces heel veel extra werk opleveren. Gelukkig zijn er ook Nederlandse websites waar je glazenbollen kunt kopen die geschikt zijn voor fotografie. De bollen die ik gebruikt heb voor de foto`s in deze post en lever bij mijn workshop komen van Glazenbollen.com

Workshop Glazenbol Fotografie Foto27

 

Formaat

Formaat zegt niet alles, het gaat erom wat je ermee doet. Nou in dit geval doet formaat er wel degelijk toe. Hoe groter de bol, hoe groter de afstand tussen je lens en de bol moet zijn. Maar dat niet alleen, ook de prijs en zeker het gewicht spelen een belangrijke rol. Ik kan je verklappen dat je het aardig in je rug gaat voelen als je een dagje op pad bent met 3 van die glazenbollen. De meest geschikte formaten voor fotografie zijn 6,8,10,12cm.

Workshop Glazenbol Fotografie Foto27

 

Creativiteit

Een deel van de creativiteit breng je in de foto tijdens het maken, of beter gezegd voordat je de foto maakt. Maar ook in de nabewerking kun je leuke en creatieve effecten aan je glazenbol foto toevoegen. Denk dan aan het rechtzetten van de foto, want door de convergerende werking van de bol staat het beeld op zijn kop, of selectief met kleur zijn.

Workshop Glazenbol Fotografie Foto27

 

Workshop

Ben je helemaal enthousiast geworden of had je altijd een keer met een glazenbol willen fotograferen? Foto27 geeft nu de Workshop Glazenbol Fotografie in het Nederlands Openluchtmuseum. Bij deze workshop zit de toegang tot het Openluchtmuseum en een eigen glazenbol inbegrepen. Dus ook na de workshop kun je nog vaker creatief aan de slag met glazenbollen fotografie.
 

MEER INFORMATIE WORKSHOP GLAZENBOL FOTOGRAFIE

 

WAARSCHUWING!

Fotograferen met een Glazenbol in de zon krijgt dezelfde werking als een vergrootglas, alleen dan nog sterker! De kans op brandgevaar of brandwonden is daardoor groot als men hier niet bij stil staat!
 
Workshop Glazenbol Fotografie Foto27

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT ONS

Heb je een vraag of opmerking? Stuur een bericht en je krijgt zo snel als mogelijk een reactie terug!

Wordt verstuurd

©2019 Foto27. All rights reserved. 

Schrijf je in!

 


 

Iedereen kan leren fotograferen!

Zeker met de tips & tools, inspiratie ideeën en workshops van Foto27. Dus schrijf je in voor de gratis updates en blijf op de hoogte!

Gratis e-book

(Je email adres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden en zeker niet verstrekt aan derden)

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?