2Gen_Photography.


Soms kom je een foto tegen waar je graag meer over wilt weten. Niet zozeer hoe hij gemaakt is, maar door wie of waarom hij gemaakt is. Kortom, het verhaal achter de foto(graaf).

Zo kwam ik een foto tegen van het instagram account 2Gen_Photography.

Op het profiel zie ik dat het een vader en een zoon zijn die samen super gave foto’s maken. Mijn interesse is gewekt en na kort DM contact, lees je hieronder het eerste verhaal in deze nieuwe categorie.

Het verhaal achter 2Gen_Photography!


2Gen_Photography bestaat uit Patrick (45j) en zijn zoon Tijs (14j). Patrick was al langer enthousiast bezig met fotografie. Ongeveer een jaar geleden ging Tijs eens mee foto’s maken met de compact-camera van zijn moeder en raakte hij besmet met het fotografie virus.

Patrick werkt in het dagelijkse leven als Service Director bij Assa Abloy Entrance Systems. Een veelzijdige èn veeleisende baan bij een fantastisch bedrijf. “Fotografie is voor mij de ideale manier om even te ontsnappen aan de hectiek en deadlines.” Ik maak op dit moment gebruik van een Nikon D7100 en eigenlijk komt mijn Sigma 10-20 objectief niet van mijn camera af. Voor long exposure foto’s gebruik ik een 10ND filter en CPL filter van Benro. Het filtersysteem waarbij de filters in een kunststof houder zitten, maken dit systeem makkelijk in gebruik, daarnaast geven de Benro filters bijna geen kleurzweem. Ik verwacht binnenkort over te stappen op een fullframe camera. Ik ben er nog niet uit of ik weer een spiegelreflex camera kies, of overstap naar een systeemcamera.

 

Tijs gaat na de vakantie beginnen aan 3 VWO in de richting Technasium. Fotografie is voor mij met name een leuke hobby. Tijs: “van het geld dat ik verdiende met mijn krantenwijk, kocht ik mijn eerste camera een Nikon D40 met een 18-55 kitlens, ik hoop dat mijn vader snel een andere camera koopt, zodat ik zijn D7100 kan inpikken.” Ook in mijn tas zit een CPL filter en een 10ND filter, een goed statief van Manfrotto en een afstandsbediening.

In het begin waren we met name bezig met Urbex fotografie, het fotograferen van verlaten gebouwen. Het leuke van Urbex vinden we de zoektocht naar een mooi verlaten gebouw, om er vervolgens gave foto’s te maken. Echter in Nederland zijn niet heel veel Urbex locaties te vinden, zodat we met name alleen tijdens vakanties in het buitenland actief waren.

 

Later dat jaar deden we mee aan een Instameet in het kader van de Week van de Industriecultuur in Velsen en omgeving. Tijdens dit evenement ontmoetten we een andere fotograaf (marco_maljaars), die zich bezig houdt met minimalistische- en long exposure fotografie. Geïnspireerd door deze manier van fotograferen zijn we ons meer en meer gaan richten op minimalistische- en long exposure fotografie. Vaak doen we dit in zwartwit. Dit was tevens het moment om onze accounts op Instagram samen te voegen onder de naam 2GEN_Photography.

Het leuke van deze vorm van fotografie vinden we ook de voorbereiding: Hoe is het licht? Wat is de beste compositie? Welk tijdstip is het meest geschikt voor deze foto? Hoe ziet de lucht eruit? Op locatie schieten we allebei een aantal foto’s. Thuis bekijken we welke foto het beste is, die we vervolgens in Lightroom nabewerken en posten op Instagram. Commentaar vinden we altijd erg leuk, omdat we ons hiermee weer verder kunnen verbeteren.

Zelf kijken we ook veel naar het werk van andere fotografen, hier halen we weer inspiratie uit en zorgt dat we ons blijven ontwikkelen! Locaties vinden we op internet met behulp van bijvoorbeeld Google Maps en Google Earth, maar ook door veel foto´s van andere fotografen te bekijken. Patrick: ”door mijn werk ben ik ook veel onderweg, ik geef mijn ogen dan altijd goed de kost. Potentiële locaties bekijken we thuis op internet en als we enthousiast zijn, dan trekken we erop uit.” Tijdens de vakantie maken we bijna dagelijks foto’s. Dit jaar waren we in Zweden en dat is een bijzonder fotogeniek land. Buiten de vakanties proberen we zeker twee tot drie keer per maand samen foto’s te maken.

Door ons gezamenlijke hobby hebben we veel momenten dat we als vader en zoon bezig zijn en dat is geweldig. Andere gezinsleden vinden het leuk dat we veel bezig zijn met fotografie, ook al worden zo ook wel eens ongeduldig als we een tijd bezig zijn op een prachtige locatie, echter dit gebeurt eigenlijk alleen als we als gezin op vakantie zijn. In dat geval splitsen we op en gaan de dames lekker winkelen of een terrasje pakken.

Nu we ons steeds meer richten op long exposure- en minimalistische fotografie, willen we ons op Instagram ook meer in die richting gaan profileren. We hopen daarmee ook andere mensen te inspireren en enthousiasmeren voor fotografie. Uiteindelijk zijn wij ook deze weg ingeslagen doordat we geïnspireerd raakten door een andere fotograaf!

 

Bekijk hier het Instagram acount van 2Gen_Photography

Heb jij zelf ook een verhaal te vertellen of weet je een bijzonder verhaal van een andere fotograaf, neem dan contact op en wie weet staat jouw verhaal hier volgende keer op de website.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2020 Foto27. All rights reserved. 

CONTACT ONS

Heb je een vraag of opmerking? Stuur een bericht en je krijgt zo snel als mogelijk een reactie terug!

Wordt verstuurd

Schrijf je in!

 


 

Iedereen kan leren fotograferen!

Zeker met de tips & tools, inspiratie ideeën en workshops van Foto27. Dus schrijf je in voor de gratis updates en blijf op de hoogte!

Gratis e-book

(Je email adres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden en zeker niet verstrekt aan derden)

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?