vrijdag 24 mei 2024

Workshops & Webshop

Instagram tip: privé of openbaar?

6 oktober 2010 maakte de wereld voor het eerst kennis met Instagram, nu bijna 11 jaar later kunnen we ons geen wereld meer bedenken zonder dit fotografie platform. Dagelijks delen miljoenen Instagrammers de nodige foto’s, uiteenlopend van gezellige familiekiekjes en selfies tot de meest fantastische portretten of natuurfoto’s. 

De komende tijd wil ik me gaan verdiepen in de wereld van Instagram. Hoe krijg je meer actieve volgers, welke foto’s moet je delen, hoe stel je het account in en waar moet je op letten bij het gebruiken van hashtags. Dit zijn allemaal vragen waar ik in de loop van de komende maanden antwoord op wil krijgen. En als leuke bijkomstigheid zal ik deze antwoorden gaan verwerken in een aantal handige blogs. Ik trap af met de vraag of je het Instagram account openbaar of privé gaat instellen, lees snel verder om te lezen wat het beste bij jou past. 

Openbaar of Privé

Het grote verschil tussen een openbaar en privé Instagram account is dat de geplaatste foto’s wel of niet zichtbaar is voor de miljoenen Instagrammers. Waar je bij een openbaar account zonder toestemming te vragen kan volgen en de foto’s kan zien, zal je bij een privé account eerst toestemming moeten vragen om te mogen volgen. Dat laatste kan in je nadeel werken mocht je als fotograaf bezig zijn met Instagram. Het vragen om toestemming werkt wel eens belemmerend en zal een bepaalde groep potentiële volgers doen afschrikken om je te gaan volgen. 

Mocht je vooral privé foto’s en aanverwant content delen dan is het juist verstandig je profiel niet openbaar te zetten. Zo heb je zelf de controle wie je foto’s op zijn/haar tijdlijn voorbij ziet komen. Echter ben je als fotograaf bezig met Instagram en deel je mooie natuurfoto’s of te gekke architectuurfoto’s, dan loont het om je profiel openbaar te maken. 

Voor- en nadelen 

Het grote voordeel van een openbaar account is het bereik van je foto’s en het gemak waarmee je nieuwe volgers kunt krijgen. Door gebruik te maken van verschillende hashtags zal je foto niet alleen bij je volgers in beeld verschijnen maar ook wanneer andere Instagrammers interesse tonen in deze hashtag. Het kan dus zomaar zijn dat bijvoorbeeld ene Kevin uit de VS jouw foto ziet en liket. Wie weet houd je er in rap tempo nieuwe volgers aan over. 

Houd je het account privé dan zal je foto alleen op de tijdlijn van je volgers voorbij komen, de kans dat je nieuwe volgers krijgt is hierdoor een stuk kleiner. Echter heb je zelf zo wel meer in de hand wie je foto’s te zien krijgen. Dit is dan ook zowel een voor- als een nadeel. Echter wil je sneller meer volgers en likes dan is het eerder een nadeel. 

Een openbaar account heeft uiteraard ook de nodige nadelen. Zo ben je makkelijker bereikbaar voor vervelende, vaak nep, accounts die je via privéberichten kunnen benaderen. Er zijn ook een groot aantal Instagrammers die alleen maar volgen in de hoop dat je ze terug gaat volgen. Vervolgens volgen ze jou een paar dagen later niet meer. Dit gebeurt onwijs veel en kan behoorlijk vervelend zijn als je er teveel op gaat letten. 

Tot slot

De keuze om je account openbaar of juist privé in te stellen ligt uiteraard geheel aan wat jij met Instagram wil bereiken. Bovenstaande tips kun je meenemen in de beslissing om één van de twee instellingen te gaan doorvoeren. 

Mocht je de komende tijd toffe foto’s posten op Instagram en heb je het account openbaar staan, vergeet dan niet Foto27nl te volgen en gebruik onze hashtag #foto27nl te gebruiken! Tevens zijn zowel Frank Annotee en ikzelf ook flink actief op Instagram, volg ons gerust! 

 

- Sponsored -

Ook interessant om te bekijken

- Sponsored -

Laatste blogs

- Sponsored -