Over Frank.


Foto27 is het personal brand van Frank Annotee.

Frank Foto27

Over Frank

Ik ben Frank Annotee, fotograaf en foto instructeur (vind docent geen fijne benaming). Opgeleid door boeken te lezen, Defensie, youtube, internet en heel veel praktijk ervaringen. Oprichter van Foto27 en actieve ondernemer.

Sinds 2011 stock fotograaf bij diverse beeldbanken en sinds november 2015 helemaal voor mijzelf begonnen. Door mijn instructeursopleiding en ervaring bij Defensie kon het ook niet anders dan dat ik workshops ging geven. Sterker nog, dit is één van mijn hoofdactiviteiten geworden. Kennisoverdracht is geweldig! En dan ook nog eens aan mensen met dezelfde passie.

Workshops

Natuurlijk ben ik niet de enige aanbieder van workshops en cursussen, maar ben wel 1 van de weinige die dit als hoofdactiviteit ziet en het er niet bij doet. Dit houd bijvoorbeeld ook in dat de hand-outs, die ik aan de cursisten geef, zelf schrijf en niet ergens van internet af haal. Ik maak mijn eigen lesplannen en vraag om feedback voor, tijdens en na het geven van een workshop of cursus.

Verder vind ik dat fotografie een praktijkgericht vak is. Natuurlijk bevat alles een stuk theorie, maar in de basis is dit een praktijk vak. Zo schrijf en geef ik mijn workshops en cursussen ook. Praatje, plaatje en dan het daadje of voor de niet Defensie mensen: Ik vertel hoe je iets kan doen, ik laat het zien en dan gaan jullie het lekker zelf proberen.  Op deze manier leer je door zelf te ervaren en niet door een theorie dat in een boek staat.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk om aan de innerlijke mens te denken tijdens een workshop of cursus. Bij het zoeken naar een geschikte locatie kijk ik dus of er een goede lunch geserveerd word. Door de combinatie van even een break met een goede lekkere lunch zal het deel na de break een stuk beter gaan. Meer informatie wordt opgenomen en er is meer energie beschikbaar.

Fotografie

Recent heb ik ontdekt dat mijn oude liefde voor de buitensport steeds meer aan het terug keren is. Vroeger als kleine jongen heel veel vakanties door gebracht in de berghutten van Oostenrijk. Met rugzak op naar boven en dan van berghut naar berghut, heerlijk! Helaas waren mijn ouders nooit van het klimmen aan touw en abseilen, maar ik heb hier veel meer mee. Klimbossen, kanoën en lopen met de rugzak tijdens vakanties samen met mijn vrouw deden we altijd al, en afgelopen zomer (2015) ervaring opgedaan met canyoningen en via ferrata in het Spaanse Guardiola de Berguedà . Echt fantastisch!

Dit wil ik in de fotografie dan ook maximaal gaan ontdekken en gaan voor de titel “Adventure Sport Photographer”. Ondertussen heb ik al aardig wat plannen en ideeën over, trail-running, klimmen, kanoën, raften, mountainbiken, 4×4 auto`s & off-road motoren. Dat klinkt allemaal heel leuk, maar wat wil je er mee vraag je je misschien af. Nou, het lijkt mij fantastisch als ik foto`s mag maken voor een tijdschrift, folder of internetsite over een bepaalde buitensport(en), of als ik de foto`s mag maken voor een outdoor merk (Fjallraven, The North Face, Salomon, Landrover, BMW GS).

©2020 Foto27. All rights reserved. 

CONTACT ONS

Heb je een vraag of opmerking? Stuur een bericht en je krijgt zo snel als mogelijk een reactie terug!

Wordt verstuurd

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?