BEKIJK DE VIDEO VOOR DE OPDRACHT & TIPS.

Inspiratie op doen
Heb je de opdracht gezien maar nog steeds geen inspiratie, onder de video vind je een aantal voorbeeld foto’s bij deze opdracht. Natuurlijk kun je ook eerst zelf proberen wat creatiefs te bedenken 😉

Deel je foto’s
Je hoeft natuurlijk niet je foto’s te delen, maar het is leuk om te zien wat iedereen gemaakt heeft. Dus als je de foto’s ergens op sociale media plaatst, gebruik dan de volgende hashtags: #foto27nl #StayHomePhotoChallenge #SHPC08

Wil je kijken wat andere deelnemers hebben gemaakt, kijkt dan op deze pagina. (hier worden foto’s automatische op hashtag vertoond.)

He? Geen video!
Nee dat klopt. Door wat privé omstandigheden lukt het me niet meer om deze video’s te maken. Om jullie toch door te laten gaan met de #StayHomePhotoChallenge schrijf ik de opdrachten ipv een video.

 

Opdracht: Huisdieren
Misschien maak je al vaker foto’s van je huisdier, maar ik heb een aantal tips voor je die je misschien nog niet toepast.
Het zijn ook hier en daar tegenstrijdige tips, maar probeer ze maar eens uit.

 

De eerste tip is dat je je huisdier op ooghoogte fotografeert. Net als bij mensen wil je niet tegen je huisdier op, of op je huisdier neerkijken dus we zakken door de knieën om op de juiste ooghoogte te komen.

Tenzij je een giraf als huisdier hebt… Maar dat zou best raar zijn… 

 

De tweede tip, focus op de ogen van je huisdier. Wij mensen vinden het prettig om naar ogen te kijken dus zorg dat deze ook echt scherp zijn. Gebeurt het bij jou nou vaak dat de focus op de neus ligt in plaats van op de ogen, stel je camera dan zo in, dat je maar gebruikt maakt van 1 scherpstelpunt. Dan heb je beter de controle over waar de scherpte precies moet komen te liggen.

 

Over scherpte gesproken, de derde tips is; maak gebruik van een kleine scherptediepte. Door je diafragma helemaal open te zetten, dus een laag f getal te gebruiken, wordt er heel veel onscherp in je foto. Hierdoor kun je de aandacht van de kijker helemaal laten focussen op de plek waar jij hebt scherpgesteld… en als je de vorige tip gebruikt heb, zijn dat de ogen…

 

Bij de vierde tip kun je ook gebruik maken van een kleine scherptediepte maar in plaats van op de ogen scherp te stellen gaan we nu opzoek naar details bij je huisdier. Kijk naar de pootjes, staartjes, vlekjes, neusjes enz… Eigenlijk kun je naar alles bij je huisdier kijken zolang je er maar JES achter kan zetten…

 

Niet alleen de details kun je vastleggen van je huisdier, maar ook zoals tip vijf aangeeft kun je het karakter van je huisdier vastleggen. Heb jij een eigenwijze kat, een manke goudvis, een doorgedraaide hamster of een hond met ballen…nouja.. ik bedoel een stoere macho hond… Probeer dan die eigenschap eens goed over te laten komen in een foto.

 

En de laatste tip die ik geef staat zo’n beetje haaks op alles wat ik je net heb verteld… en dat is fotografeer je huisdier eens van onderaf. Dit klinkt wellicht een beetje vreemd, maar eigenlijk kijken we nooit naar de onderkant van huisdieren terwijl dit er erg grappig uit kan zien. Dus pak een glazen bord, overschaal of andere glasplaat. Maak een verhoging waar je camera veilig onder kan liggen en je huisdier veilig op kan staan en kijk maar eens wat voor plaatjes eruit komen.

Wil je weten hoe het eruit ziet voordat je eraan begint? Zoek dan op instagram naar de #petsfrombelow

 

Dat waren de tips voor deze keer. Ik wens jullie en jullie huisdieren veel succes en tot de volgende opdracht!

BEKIJK VOOR INSPIRATIE.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Magnus & Crowley (@magnus.thebatcat) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Um Quarto de Cão (@umquartodecao) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Фотограф-анималист | Минск (@honey_paws.ph) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door diessolis-com (@sunx7777) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door GᑌIᑎEᗩ ᑭIG ᗩᑎᗪ ᔕᕼEᒪTIE ᒪOᐯEᖇ (@gini_pigs) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tulí & Ko. (@tuli_and_ko) op


©2020 Foto27. All rights reserved. 

CONTACT ONS

Heb je een vraag of opmerking? Stuur een bericht en je krijgt zo snel als mogelijk een reactie terug!

Wordt verstuurd

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?