BEKIJK DE OPDRACHT & TIPS.

Inspiratie op doen
Heb je de opdracht gelezen maar nog steeds geen inspiratie, onder de tekst vind je een aantal voorbeeld foto’s bij deze opdracht. Natuurlijk kun je ook eerst zelf proberen wat creatiefs te bedenken 😉

Deel je foto’s
Je hoeft natuurlijk niet je foto’s te delen, maar het is leuk om te zien wat iedereen gemaakt heeft. Dus als je de foto’s ergens op sociale media plaatst, gebruik dan de volgende hashtags: #foto27nl #StayHomePhotoChallenge #SHPC11

Wil je kijken wat andere deelnemers hebben gemaakt, kijkt dan op deze pagina. (hier worden foto’s automatische op hashtag vertoond.)

Opdracht: Regel van oneven
Het is 1 van de meest merkwaardige regels binnen de fotografie. De regel van oneven aantallen. Hierbij maken we gebruik van een oneven aantal voorwerpen welke tot een meer interessante compositie lijdt dan wanneer we met een even aantal voorwerpen werken.

Eigenlijk is dit dus een heel makkelijke opdracht. Zoek in huis een aantal van dezelfde voorwerpen waar je een oneven aantal van kan maken (in ieder geval meer dan één). Het meest gebruikte oneven getal is drie.

Zorg dat je een creatieve compositie maakt met drie (of 5, 7, 9) van soortgelijke voorwerpen. De focus ligt uiteraard op je onderwerp maar houd rekening met de omgeving waarin je de foto maakt. Een rommelige ruimte of achtergrond leid al snel af van je gekozen voorwerp.

Wil je nou echt weten of deze compositie regel werkt, kun je dat heel simpel testen door dezelfde foto ook te maken met een even aantal voorwerpen. Zo kun je vergelijken welk van de twee foto’s het meest interessant is.

Succes en veel plezier met deze opdracht!

BEKIJK VOOR INSPIRATIE.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vasu creative photography (@bigennerphotography) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cinde Crowe Taylor (@cindecrowe) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Christiane Hauter (@chrissi.hauter) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kyle (@p.sh4rp) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bonfanti Fabiana (@fabi_bonfanti) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door K. Spratt (@_abnormally.normal_) op


©2020 Foto27. All rights reserved. 

CONTACT ONS

Heb je een vraag of opmerking? Stuur een bericht en je krijgt zo snel als mogelijk een reactie terug!

Wordt verstuurd

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?