BEKIJK DE OPDRACHT & TIPS.

Inspiratie op doen
Heb je de opdracht gelezen maar nog steeds geen inspiratie, onder de tekst vind je een aantal voorbeeld foto’s bij deze opdracht. Natuurlijk kun je ook eerst zelf proberen wat creatiefs te bedenken 😉

Deel je foto’s
Je hoeft natuurlijk niet je foto’s te delen, maar het is leuk om te zien wat iedereen gemaakt heeft. Dus als je de foto’s ergens op sociale media plaatst, gebruik dan de volgende hashtags: #foto27nl #StayHomePhotoChallenge #SHPC12

Wil je kijken wat andere deelnemers hebben gemaakt, kijkt dan op deze pagina. (hier worden foto’s automatische op hashtag vertoond.)

Opdracht: De tuin in!
Als we het goed gepland hebben moet het nu lekker weer zijn en is het tijd om de deur open te gooien en lekker de frisse lucht op te zoeken. En als we het niet goed gepland hebben en het komt met bakken uit de hemel, dan levert dat ook genoeg mooie situaties op om gave beelden te maken. Hoe dan ook, we gaan de tuin in 😉

Ondertussen staat er al genoeg in de bloei, de temperaturen zouden nu aangenaam moeten zijn en na een lange periode thuis blijven kunnen we nu onze bak koffie of thee buiten nuttigen. Dit biedt voldoende mogelijkheden om in de tuin te fotograferen. Denk verder dan alleen de bloemen en de bijtjes.

Mocht je toch met de bloemen bezig gaan denk dan goed om je standpunt. Hoewel een bloem van bovenaf mooi kan zijn is het ook erg gaaf om er eens met een laag standpunt naar te kijken. Speel hierbij met je diafragma in de Av of A stand en focus op het hartje(midden) van de bloem.

De regel van oneven kun je ook toepassen bij het fotograferen van bloemen, sterker nog… je kunt heel veel opdrachten van de #StayHomePhotoChallenge toepassen in de tuin.

Wil je gave foto’s maken met dauw nog op je planten? Dan kun je heel vroeg op staan en aan de slag gaan, maar je kan ook de plantenspuit pakken en wat water op de bloemen spuiten. Ideaal voor het maken van mooie macro foto’s.

Zit je lekker buiten met een goed boek en een kop koffie of thee, leg er nog een paar bloemen bij en je hebt een tuin momentje die je kan fotograferen.
Ook kinderen en huisdieren in de tuin leveren altijd mooie foto’s op, spelend of genietend van het zonnetje! Ga je hiermee aan de slag, kom op ooghoogte van het onderwerp (net als bij de huisdieren opdracht) voor een mooi en vriendelijk resultaat.

Heb je veel mooie en/of kleurrijke planten in de bloei staan, maak tussen die bloemen of planten dan een mooi portret.

Succes en veel plezier met deze opdracht!

BEKIJK VOOR INSPIRATIE.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zira (@zira_d) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ETX Life • East Texas (@etxlifecom) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Travis Huffstetler Photography (@travishuffstetlerphotography) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PHOTOGRAPHY•TRAVEL•CREATIVITY (@victoria.frdrch) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maria Vigna (@mariathemilkmaid) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Tea Tray (@the.teatray) op


©2020 Foto27. All rights reserved. 

CONTACT ONS

Heb je een vraag of opmerking? Stuur een bericht en je krijgt zo snel als mogelijk een reactie terug!

Wordt verstuurd

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?