BEKIJK DE OPDRACHT & TIPS.

Inspiratie op doen
Heb je de opdracht gelezen maar nog steeds geen inspiratie, onder de tekst vind je een aantal voorbeeld foto’s bij deze opdracht. Natuurlijk kun je ook eerst zelf proberen wat creatiefs te bedenken 😉

Deel je foto’s
Je hoeft natuurlijk niet je foto’s te delen, maar het is leuk om te zien wat iedereen gemaakt heeft. Dus als je de foto’s ergens op sociale media plaatst, gebruik dan de volgende hashtags: #foto27nl #StayHomePhotoChallenge #SHPC13

Wil je kijken wat andere deelnemers hebben gemaakt, kijkt dan op deze pagina. (hier worden foto’s automatische op hashtag vertoond.)

Opdracht: Avond
We gaan in het donker aan de slag, en gezien dat rond deze tijd van het jaar al wat later op de avond is hopen we vooral dat jullie nog even wakker blijven!

Wellicht zit je ‘s avonds gezellig buiten en heb je een vuurkorf of een plekje voor een leuk en veilig kampvuurtje? Maak die dan aan en maak toffe foto’s van de vlammen of van een smeulend blok hout/houtskool. Maar het kan natuurlijk ook met een vlam van een kaarsje!

Of ga met kerstverlichting aan de slag; plaats een leuk voorwerp op de voorgrond en verdeel op de achtergrond de kerstverlichting. Focus op het voorwerp op de voorgrond, houd je diafragma zo open mogelijk (klein f getal). Zorg er wel voor dat je sluitertijd snel genoeg blijft om uit de hand te fotograferen (minimaal 1/60sec). Mocht je sluitertijd langzamer worden, zet dat je ISO waarde hoger om je sluitertijd weer sneller te krijgen.

Ook lightpainting is iets wat we nu mooi kunnen gaan doen en het mooie is dat je daar niet eens heel veel voor nodig hebt. Zet je camera op statief of leg hem zo neer dat hij niet meer beweegt als je de sluiterknop in druk. Gebruik de M stand op je camera, neem een diafragma van f8 of hoger (voor voldoende scherpte) en een ISO waarde van 100. De sluitertijd kun je zelf instellen voor zolang als je wilt Lightpainten.

Pak nu een fietslampje, het lichtje op je mobiel, de kerstlampjes of iets anders wat (gekleurd) licht geeft en beweeg voor je camera langs. Ik beloof je je, zodra je het resultaat ziet wordt je steeds creatiever!

Wat je ook gaat doen, maak er een gezellige foto van. Veel mensen komen in de avond tot rust en waar de één dat doet met een gezellig spel doet de ander het weer met een gezellig kaarsje, hapje drankje en een leuke film. Laat dat op een sfeervolle foto zien.

Succes en veel plezier met deze opdracht!

BEKIJK VOOR INSPIRATIE.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 𝕄𝕒𝕕𝕖 𝕚𝕟 𝔹𝕣𝕖𝕚𝕫𝕙 ⚓ (@soso2956) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alejandro Quintana (@quintaniux) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door photographer |||| YouTuber (@_photo_graphy_23_) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kaitlin Bradley Drozdik 🌙 (@katedrozdik) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marc Santaeulària Joval (@landscape_the_world) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door WANDLESS WIZARD🌠 (@wandless.wizard) op


©2020 Foto27. All rights reserved. 

CONTACT ONS

Heb je een vraag of opmerking? Stuur een bericht en je krijgt zo snel als mogelijk een reactie terug!

Wordt verstuurd

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?