BEKIJK DE OPDRACHT & TIPS.

Inspiratie op doen
Heb je de opdracht gelezen maar nog steeds geen inspiratie, onder de tekst vind je een aantal voorbeeld foto’s bij deze opdracht. Natuurlijk kun je ook eerst zelf proberen wat creatiefs te bedenken 😉

Deel je foto’s
Je hoeft natuurlijk niet je foto’s te delen, maar het is leuk om te zien wat iedereen gemaakt heeft. Dus als je de foto’s ergens op sociale media plaatst, gebruik dan de volgende hashtags: #foto27nl #StayHomePhotoChallenge #SHPC14

Wil je kijken wat andere deelnemers hebben gemaakt, kijkt dan op deze pagina. (hier worden foto’s automatische op hashtag vertoond.)

Opdracht: De Schuur
Vandaag de allerlaatste opdracht van de #StayHomePhotoChallenge. We zijn het hele huis al door geweest, de tuin in geweest en nu een laatste plek. Vandaag duiken we de schuur in! En die zal net als bij menig ander, vol staan met van alles en nog wat.

Daarom des te leuker om eens in te gaan zoomen op een aantal zaken die we in de schuur kunnen gebruiken voor fotografie. Uiteraard mag je voor deze opdracht ook spullen meenemen naar een andere ruimte om je foto te maken.

Trek alle lades los en kijk goed om je heen. Wie weet wat je allemaal aantreft. Een wand vol gereedschap, een lade vol oude schroeven en spijker, een kapotte fiets, speelgoed dat je al jaren niet meer gebruikt en ga zo maar door…

Bouw bijvoorbeeld met schroeven en moertjes skyline van een stad. Doe dit op een spiegel of plexiglas plaat zodat je een mooie reflectie krijgt. Zorg hierbij voor een donkere ruimte en een donkere achtergrond. Maak gebruik van één (gekleurde)lichtbron die je op de stad schijnt net als de zon of maan. Als je vanaf statief werkt kan de ISO waarde zo laag mogelijk blijven en kun je met een langere sluitertijd aan de slag gaan. Gebruik dan ook de timer functie van je camera zodat hij echt helemaal stil staat nadat je de sluiterknop hebt ingedrukt.

Wat ook erg tof kan zijn, is om een actie foto te maken van iemand die iets in elkaar zet. Timmeren, zagen, schroeven of misschien wordt er wel gesleuteld in de schuur. Probeer zo goed mogelijk de actie van het klussen vast te leggen uit allerlei verschillende hoeken.

En wat elke schuur vast ook wel heeft, mits je er dagelijks schoonmaakt, zijn spinnenwebben! Klinkt raar, maar ook spinnenwebben doen het heel erg goed op de gevoelige plaat.

Succes en heel veel plezier met de laatste opdracht!

BEKIJK VOOR INSPIRATIE.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dave Vandeput (@davevandeput) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @herorangepantaloons op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door WoodWell Vintage Shop (@woodwellvintage) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Seb Kozak (@sebkozak) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door A.V (@instantaneas_de_la_vida) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alex Pole (@alexpoleironwork) op


©2020 Foto27. All rights reserved. 

CONTACT ONS

Heb je een vraag of opmerking? Stuur een bericht en je krijgt zo snel als mogelijk een reactie terug!

Wordt verstuurd

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?