Vakantie Blog van Foto27

 
Heb jij al zin in de zomervakantie? Volgende maand is het zo ver! Of je nu met de auto, boot of het vliegtuig gaat, als fotograaf neem je natuurlijk je camera mee. Maar ben je wel goed voorbereid? Neem je niet te veel of te weinig mee? Wat ga je eigenlijk fotograferen? Om je te helpen met het beantwoorden van dit soort vragen verschijnt er elke week in juni een Vakantieblog.
 

Drone mee op vakantie

Drones worden steeds beter, kleiner, betaalbaar en veiliger. Juist op vakantie kun je vaak prachtige beelden maken van hoog uit de lucht. Toch steken er nog wel een paar haken en ogen aan het vliegen met een drone. Zeker wanneer je dat wilt gaan doen in een ander land tijdens je vakantie. Hieronder 5 tips voor je drone mee op vakantie.
 

#1 Welke Drone

Misschien ben je al in het bezit van een drone, dan is het makkelijk. Maar mocht je dat nog niet zijn, dan is er tegenwoordig veel keus. Om te beginnen is er de DJI Phantom, een van de bekendste drones maar zeker niet de kleinste. Niet heel lang geleden kwam daar ook de DJI Mavick bij. Een compacte drone die je tijdens het transport in kan klappen tot een compact pakketje. Wil je nog een stapje kleiner, dan is er de DJI Spark. Niet opvouwbaar, maar wel super compact.

Zoals je hierboven ziet ben ik redelijk fan van de producten van DJI. Niet dat andere niet goed zijn, maar de kwaliteit en mogelijkheden die DJI biedt vind ik gewoon super.
 

#2 Bescherming van je drone

Ga je op vakantie met de auto, dan zou je er nog voor kunnen kiezen om je drone gewoon los in een tas te doen. Maar ga je met het vliegtuig weg, dan is het toch wel van belang dat je drone goed en stevig verpakt zit. De mensen van de bagage staan niet bekend omdat ze zo voorzichtig omgaan met alle spullen. Ook hier is er weer voldoende keus. Zo kun je gaan voor een rugzak die je meeneemt als handbagage of je kiest voor een koffer en die in het ruim mee gaat.
 

#3 Lipo Batterij

De meeste drones maken gebruik van een zogeheten Lipo Accu (Lithium-ion-polymeer-accu). Dat zijn accu’s die vaak uit meerdere cellen bestaan en hoge stromen kunnen leveren. Dat maakt ze erg geschikt voor drones (en meer radiografische apparaten) maar dat kan ook erg gevaarlijk zijn. De huidige generatie van Lipo accu’s is al een stuk veiliger dan die van vroeger, maar je moet er wel met beleid mee omgaan.

Zo mag een Lipo accu nooit helemaal ontladen worden en voor het opladen wordt een speciale lader gebruikt. De drones van DJI maken gebruik van een intelligente Lipo accu, waarbij er een stukje hard en software in de accu behuizing zit.

Een Lipo accu houd ook niet van grote temperatuur wisselingen. Het is dan ook verboden om een Lipo accu in het ruim van een vliegtuig te vervoeren. Achter in de auto in de brandende zon in Zuid-Frankrijk is ook niet zo’ n goed idee. Het beste kun je Lipo accu’s vervoeren (en laden) in een zo genoemde Lipo Guard Bag. Dit is een speciale brandvertragende zak die veel schade voorkomt als het mis mocht gaan.
 

 

#4 Filters & Reserve onderdelen

Vakantie wil vaak zeggen zonnig. Maar zonnig wil ook vaak zeggen dat het diafragma heel erg geknepen wordt omdat anders het beeld over belicht is. Ook worden de kleuren er vaak niet beter op bij hele zonnige dagen. Natuurlijk kun je hier iets aan doen en dat is een filter. Speciaal voor verschillende drone camera’s bestaan er filtersetjes met verschillende filters. Zo zijn er ND (Neutral Density / Grijsfilter) filters die het licht tegenhouden of polarisatiefilters die zorgen dat contrast van de kleuren wordt verhoogd.

Wat je ook zeker niet mag vergeten zijn wat reserve onderdelen. Het is natuurlijk erg vervelend als je een propeller breekt en je zou hem pas thuis weer kunnen vervangen. Of een extra beugeltje om je Gopro aan je drone vast te zetten. Vaak nemen deze artikelen niet veel ruimte in en is het erg prettig als je ze zo kunt pakken, vervangen en weer lekker door vliegen!
 

#5 Regelgeving

De laatste tip is misschien ook wel de belangrijkste. Want als je dacht dat Nederland streng was met de regels rondom het vliegen met een drone, landen rondom ons heen en vakantiebestemmingen kunnen er ook wat van.
Zoek dus eerst goed uit voordat je op vakantie gaat of het wel toegestaan is om een drone bij je te hebben. Zoek daarna ook goed uit of je met je drone mag vliegen en of er een camera onder je drone mag zitten. Er zijn ook landen waarbij het helemaal niet duidelijk is wat en of er een regelgeving voor is. Twee websites vol met informatie omtrent regelgeving van verschillende landen zijn: DRONELAW en UAVCOACH.

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT ONS

Heb je een vraag of opmerking? Stuur een bericht en je krijgt zo snel als mogelijk een reactie terug!

Wordt verstuurd

©2019 Foto27. All rights reserved. 

Schrijf je in!

 


 

Iedereen kan leren fotograferen!

Zeker met de tips & tools, inspiratie ideeën en workshops van Foto27. Dus schrijf je in voor de gratis updates en blijf op de hoogte!

Gratis e-book

(Je email adres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden en zeker niet verstrekt aan derden)

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?