Vakantie Blog van Foto27

Heb jij al zin in de zomervakantie? Volgende maand is het zo ver! Of je nu met de auto, boot of het vliegtuig gaat, als fotograaf neem je natuurlijk je camera mee. Maar ben je wel goed voorbereid? Neem je niet te veel of te weinig mee? Wat ga je eigenlijk fotograferen? Om je te helpen met het beantwoorden van dit soort vragen verschijnt er elke week in juni een Vakantieblog.

Voorbereidingstips

Een geslaagde vakantie valt of staat met een goede voorbereiding toch? We plannen de vakantie, de reis er naar toe en terug, misschien al wat we gaan doen, reisverzekering, pech onderweg hulp en ga zo maar door. Maar staan we ook stil bij zaken met betrekking tot het fotograferen? Daarom hieronder 5 tips die je in de voorbereiding mee kan nemen om op vakantie met een veilig en fijn gevoel te kunnen fotograferen.

 

#1 Verzekering

Veel mensen zullen een reis en/of een annuleringsverzekering hebben, maar wist je ook dat deze in heel veel gevallen bij lange na niet de waarde van onze fotoapparatuur dekt. Bij de meeste verzekeringen gaat het maar tot een bepaald bedrag, alles daarboven heb je gewoon pech. Dan is het ook nog eens heel verstandig om te lezen in de clausule of je verzekering wel uitkeert als je “bedrijfsmatig” bezig bent met je camera. Vaak is het zo dat er dan helemaal niets wordt uitgekeerd omdat je dan een zakelijke verzekering had moeten afsluiten(raar maar waar..).

Dus de tip in deze, bel je reisverzekering op of kijk in de clausule wat de maximale waarde is die de verzekering uitkeert bij diefstal/schade specifiek aan fotoapparatuur. Mocht dit niet toereikend zijn, dan is het wellicht mogelijk om dit bedrag op te hogen of een extra verzekering hiervoor af te sluiten. Speciaal voor de semi en beroepsfotograaf is heeft Klomps & Boor een verzekering met Europese dekking.
 

#2 Plan een fotodag

Natuurlijk is vakantie om lekker te ontsnappen aan de dagelijkse sleur van het werk maar is ook om lekker te ontspannen. De één doet dit aan het strand, de ander met een rugzak op in bergen en weer een ander doet dit door lekker te gaan fotograferen. Toch is dit meer een tip voor de mensen die met het gezin op vakantie zijn en waarbij er maar één interesse heeft in fotografie. 😉

Stel dat je naar een bestemming gaat waar je echt een keer uitgebreid de tijd wil nemen om te fotograferen maar de rest van de familie dit niet echt ziet zitten. Kids liggen liever in het zwembad, vaders is liever een rondje fietsen of moeders ligt liever op het strand. Dan is het afspreken van een fotodag een goede compromis. Jij een hele dag om lekker te fotograferen en de rest van de vakantie lekker als gezin weg.
 

#3 Google Maps

Waarschijnlijk weet je al waar de reis heen gaat, waarschijnlijk heb je ook al gekeken wat er allemaal in de buurt te doen is, maar heb je ook al gekeken naar de plekken die je wilt gaan fotograferen? Via Google maps kun je opzoeken wat je zou willen fotograferen, neem bijvoorbeeld de Eiffeltoren. Je kunt nu niet alleen zien waar de Eiffeltoren is, maar je kan nog veel meer zien. Zo staat er in de linkerbalk het adres, de openingstijden, hoe druk en wanneer het er druk is, voorbeeldfoto’s van andere die er geweest zijn, reviews, korte feiten en waar mensen nog meer naar zochten die ook naar de Eiffeltoren zochten.

Maar dat is nog niet alles, we kunnen door gebruik te maken van Street View (oranje poppetje aan de rechterkant) alvast een kijkje nemen hoe het er straks uit ziet als we er zelf foto’s gaan maken.
 
Vakantie Blog Foto27: Street View
 

#4 Handleiding op je telefoon

Ken jij alle functies van je camera? Weet jij precies waar alle knopjes voor zijn? Of wil je een keer iets nieuws proberen op vakantie? Dan is het wel handig om de handleiding mee te nemen. Niks is zo frustrerender als iets per ongeluk veranderd te hebben en het niet meer goed krijgen.

Papieren boekwerken meenemen doen we niet meer. In het huidige digitale tijdperk is bijna elke handleiding wel digital te krijgen(vaak alleen nog maar digitaal). Dus voor de vakantie even op de telefoon (of tablet) zetten en we hebben altijd ons boekje pienter bij ons.
 

#5 Eigendomspapieren

Grenscontroles hebben we (bijna) niet meer in Europa dus deze laatste tip is meer voor mensen die buiten Europa of met het vliegtuig reizen. Zeker als je langs een controle van de douane gaat kan het handig zijn als je een mapje hebt met alle serienummers & eigendomspapieren of aankoopbewijzen. Zo kun je aantonen dat het niet om gestolen apparatuur gaat als je daar staat met een peli case vol fotospullen.

Ook op de terugreis naar Nederland kun je bij de douane aantonen dat je de apparatuur al in bezit had voor de vakantie en niet aangeschaft hebt op vakantie. Zo voorkom je dat je niet nog een keer invoerrechten en btw hoeft te betalen.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2019 Foto27. All rights reserved. 

CONTACT ONS

Heb je een vraag of opmerking? Stuur een bericht en je krijgt zo snel als mogelijk een reactie terug!

Wordt verstuurd

Schrijf je in!

 


 

Iedereen kan leren fotograferen!

Zeker met de tips & tools, inspiratie ideeën en workshops van Foto27. Dus schrijf je in voor de gratis updates en blijf op de hoogte!

Gratis e-book

(Je email adres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden en zeker niet verstrekt aan derden)

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?